Det Gode Og Sunde Liv

Blodsukker

Vejledning til måling af blodsukker

  1. Find det du skal bruge til en blodsukkermåling frem
    – Blodsukkerapparat
    – Strimmel
    – Kanyleboks
    – Fingerprikker
    – Nål (lancet) der passer til din fingerprikker
  2. Vask og tør dine hænder før blodsukkermålingen.
    Brug ikke cremer inden blodsukkertagning.
  3. Klargør din fingerprincipper med en ny nål (lancet).
  4. Sæt en teststrimmel i dit apparat.
  5. Pres mundstykket på fingerprikkeren mod din finger, og tag prøven. (HUSK: Tag ikke blodprøven for enden eller midten af fingeren, men stik mellem blommen og ydersiden af leddet af lange, ringe- eller lillefingeren.)

(Husk at skifte prøvetagningssted, så du undgår at blive øm, og at huden bliver tykkere.)

  1. Fjern den gerne den første bloddråbe og mål på den næste ved tvivl om dine hænder nu er helt rene og tørre.
  2. Lad der dannes en stor dråbe på fingeren. Du kan forsigtigt “malke” bloddråben frem. Det er dog vigtigt at du ikke presser blodet frem, fordi der så kan blande sig vævsvæske i blodet, og du vil få et forkert svar.
  3. Kom straks strimlen/apparatet ind mod bloddråben og lad den suge blodet ind.
  4. Mål straks efter, at du har lavet en bloddråbe. Stik igen, hvis du ikke får dannet en dråbe, der er stor nok.
  5. Lad apparatet og strimlerne tilpasse sig omgivelses-temperaturen, hvor du måler. Vent i 20 minutter, før du måler, hvis apparatet og strimlerne flyttes fra en (ekstrem) temperatur til en anden.
  6. Hvis dit blodsukkerresultat ikke svarer til, hvad du føler, bør du udføre en ny måling.
  7. Notér gerne dine svar i systemet.

 

Tryk her for at downloade vejledning til blodsukkermåling